onsdag 21 juli 2010

Fiskelogistik

När jag var liten bar jag alltid flytväst och cykelhjälm i frigolit när jag fiskade.

Det var smidigast så.

söndag 18 juli 2010

Familjehelg

Tog med svärmor och Jossan på en tur i båten idag. Det var ett sjysst avbrott under vår familjehelg. Särskilt för en fisketok som mig. Saken är den att mellan öarna där jag håller till på sommaren nästan aldrig levererar någon större fisk. Sällan borrar över två hekto. Döm av min förvåning när svärmor lyckades hiva upp en borre halvkilot. Grattis Maggan!

Men jag är inte bitter...

Sen spenderade jag säkert flera kast med mitt nya jerkbait från land. Jag har precis lärt mig hantera det betet. Lärt mig tempot för att ge det den där sköna sida till sidagången. Smågäddorna verkade vara i stöten så jag gav det en chans i en grund vik med några stenar. Betet valde sedan helt på egen hand att öppna beteslåset på tafsen och försvinna. Upp kom en tom tafs.

Till minne av mitt nya, DYRA jerkbait får ni här ta del av den enda fisk jag lyckades fånga på det.

onsdag 14 juli 2010

Gurras rum

Det började nån gång i åttaårsåldern. Ni vet de där småsakerna som man kunde längta efter så mycket att det gjorde ont. Typ ett Lisebergsbesök eller liknande. Så var fisket för mig.

Gurra och jag delar intresset för att fiska. Mitt och Gurras fiskeintresse tog sig tidigt extrema uttryck. Vi kunde sitta åtskilliga kvällar på vinterhalvåret och samtala om ämnet. Inte särskilt extremt kan tyckas men då missar du poängen. När man pratar om fiske finns inga begränsningar på hur stor fisken är. Plats och metodval spelar heller ingen roll och för två pojkar i de tidiga tonåren spelade heller inte ekonomin någon avgörande roll. Inte när man pratade om fiske.

Vi studerade naturligtvis de nya rönen som gavs i de kända magasinen. Det bästa var att läsa dem om och om igen för då var det mycket lättare att fantisera om att man faktiskt var där. På plats, fastspänd i big gamestolen på en båt i medelhavet. Vi läste om de nya fantastiska knutarna och tacklen som skulle innebära en revolution för vårt gäddfiske om bara isen ville smälta nån gång.

Men varför började vi inte med isfiske om det nu ryckte så förbaskat i fisketarmen? För att det inte var aktuellt helt enkelt. Fiska gör man på sommaren. Och dessutom... Om man är ute och fiskar på vintern. Hur skall man då få tid att sitta ner med sin bästa vän, rita sjökort och spekulera i huruvida det kommer vara bra fiske på de nedtecknade platserna nästkommande sommar? Hur skall man då få tid att i ren frustration ställa sig och provkasta den nyoljade rullen på en snötäckt, grusad väg?

Det egentliga fisket skedde på den tiden inte vid sjön. Det skedde på golvet i Gurras rum när vi för femte gången plockade ut alla fiskesakerna på golvet för att strax efteråt lägga dem tillbaka igen. På golvet i Gurras rum trasslade aldrig rullen. På golvet i Gurras rum fick vi aldrig bottennapp. På golvet i Gurras rum fick vi hur mycket fisk som helst.


Ps. Elmotorn fick åka till doktorn nånstans på västkusten. Får la se om den överlever. Ds.

In my dreams

Vaknade oansvarigt tidigt.

Drömde om fisk igen. Det är inte ok.

Dumt nog har elmotorn gått sönder. Hoppas att den har gått sönder på ett sådant sätt att garantin gäller.

Återkommer.

tisdag 6 juli 2010

Elmotorn

Min sommar var tänkt att gå i vertikalfiskets tecken. Så jag köpte en elmotor för att sänka hastigheten i botten. Jag hade inte riktigt räknat med att detsamma skulle gälla fångsten. Vid Fiskepass som dessa får man andra saker att minnas.

Till saken hör att min mage är rätt risig efter kebab.

Mackan till mig: Frågan är om elmotorn egentligen var ett så bra köp.

Hylza: Hurså?

Mackan: Jag tänker att en gastillsats till den vanliga motorn förmodligen hade varit energieffektivare med tanke på hur mycket gas du producerar på naturlig väg.

Hylza:...

Julia: hehe.

Sen fiskade vi vidare utan resultat.

Välkommen!

Här startar jag nu min fiskeblogg. Jag hoppas att den här sidan skall skänka glädje och hopp i din jakt på drömfisken.