torsdag 17 maj 2012

Sandareds sportfiskeklubb

Gick med i Sandareds sportfiskeklubb idag. Det sägs vara en trevlig liten klubb. Vad det nu betyder...

edit:
Insåg precis att jag lyckas toppa google med det här inlägget om man söker på Sandareds sportfiskeklubb. Då borde rimligen informationen var något utförligare. Dessvärre vet jag inget om klubben eftersom jag knappt är medlem än. Information av värde är dock att de sköter uthyrning av fyra st linderbåtar. Man betalar i "godisladan" och hämtar skutan i "gäddviken". Om man blir medlem får man dessutom årskort i Viaredssjön samt prenumeration på tidningen "fiske". Ska se om jag inte kan fixa lite bättre info om klubben på sikt.

söndag 13 maj 2012

Kontrollavgift

Har i dagarna gått en utbildning i fisketillsyn. Fascinerande att för en gång skull se klassrummet från bänken. Åke Caarp gjorde ett pedagogiskt kanonjobb även om man kan ha synpunkter på delar av det metodiska upplägget. Men som den gamle expolisen gärna uttryckte det: Det skall du ge faan i!


Så här kommer det att gå till i verkligheten:
- Hej! vi kommer ifrån fisketillsynen och skulle vilja debitera er 4400 kr i kontrollavgift för att ni saknar fiskekort.

Kan inte låta bli att tänka tanken att fler områden borde ha en liknande ideell tillsynsorganisation. Det är mycket som talar för en mycket snabb förbättring då tillsynen ökar. Det hade ju inte skadat om man såg över dåliga värderingar när man ändå är igång, menar jag. Då kanske vi kan slippa mycket skitsnack eller våld mot kvinnor.

- Hej! Jag hörde att du "misshandlar din fru"/"snackar skit om minoriteter" och skulle vilja debitera dig 4400 kr i kontrollavgift.



fredag 11 maj 2012

Oldschool

Hittade min barndoms utrustning. Väger något mer än dagens prylar men vilken mekanik! De kunde sina grejer. Låt oss se om den pallar mjörngäddan...

onsdag 2 maj 2012

Karpfiskare!!!

Jag utlyser härmed idiotvarning! Karpen Rebecka har fångats igen. Nu några hekto större än tidigare i år. Men ärligt talat! Ni måste ju säga ifrån!!!! Så här får det inte gå till...