lördag 28 juli 2012

Köpa lott?

Vissa dagar på sjön är bättre än andra. Ibland får man fisk och ibland blir man av med jiggen i nån hungrig gäddas mun. Det senare hände mig för en vecka sedan. Efter mothugget var det bom stop och sedan ett par snabba knyckar varpå jag fick upp en tom linände. Igår var vi ute en sväng frugan, Marcus och jag. Förutom ett helt ok fiskeresultat lyckades Julia kroka en jigg som såg läskigt bekant ut, även om tiden satt sina spår på färg och skärpa. Jiggen var den som gäddan snodde från mig förra veckan. Sannolikheten?

söndag 22 juli 2012

Halsfluss

Himla skräp att halsen sätter stop för vidare gösförsök. Himla gött att man har kamera. Håll till godo

fredag 20 juli 2012

Hylla för fiskespön

Hade en ambitiös ide idag för att barnen inte skall riskera att fastna på krokarna. Spön tenderar ju att stå lite överallt efter en fisketur. Här fick de hamna över min rensbänk.

torsdag 19 juli 2012

Sen spräckning av nollan

Det var återigen nästan spegelblank sjö. Min bror och jag har under de senaste fyra åren lyckats skaffa familj vilket fick konsekvenser för starttiden. Barn är fantastiskt om man kan tänka sig att anpassa sportfisket efter läggtider mm.

Vi kom i båten kl 19:30 och en halvtimma senare hade vi två hyggliga matfiskar i båten. En på runt kilot och en strax över två. Då sommaren för min del spenderats på en husvägg fram tills nu, kändes det oerhört skönt att spräcka nollan och äntligen få gös i båten.

Runt kl 21 klev det på en fisk som jag först trodde var drömgösen. Men lodet visade aldrig fisk och hugget var inte lika brutalt som tidigare under kvällen. Det var en gädda som överraskat jiggen långt från sidan. Mothugget kom snabbt från min sida och det var som ett bottennapp i sten. Detta följdes upp av några mycket kraftiga knyckar och spötoppen signalerade att gäddan nu medvetet försökte kapa tafsen av flour carbon genom att gnida tänderna av och an mot tafsen. Ett genidrag som gav gäddan segern i striden. Jag är dock rädd att vi båda blev förlorare för nu simmar hon där med min jigg i mungipan.

Efter gäddan var det svårt att hitta fler bottennära ekon och vi tacklade upp trollingspöna. Vem kom på trollingen? Det i särklass tråkigaste fisket. Allvarligt uttråkade och stelfrusna gav vi upp kl 23 utan fångst.

tisdag 17 juli 2012

Äntligen

Efter en vecka på Öland, denna gång utan fiskeutstyr, har jag nu packat ner mer eller mindre varenda fiskepinal jag äger för att, med största flexibilitet, kunna fiska vart än lusten drar mig. Kommande vecka spenderas vid Mjörn. Mjörn ha visat sig stark under första halvan av sommaren med toppnotering på 9800g på gös (om jag minns rätt). Jag har inte för avsikt att slå det rekordet. Om något rekord skall slås ska det bli familjens rekord på gädda. Jag har hittils fångat den minsta gäddan i familjen. Det som känns bittrast är att ingen i min familj fiskar utan mig. Jag har alltså spelat övriga familjemedlemmar i händerna när de gör mig sällskap. Skitfiske!