onsdag 26 juni 2013

Våtdräktsväder

Idag hände det!

Jag fick tillbaka ett uns av fiskesug. Att föräldraskapet skulle lägga så mycket lock på det intresseområdet har förvånat mig. Trots flera besök vid sjön har hjärnan kommenterat intrycken med "orka sjösätta båten".

Istället har tiden ägnats åt att utöka mängden röda blodkroppar i blodet. Idag ska det tydligen simmas igen (13 grader, blåst och regn). Jag simmade första gången i Viaredssjön häromdan. Det är en oerhört mörk sjö. Siktdjup på ca 70 cm. Det var iofs en nyttig insikt eftersom jag har för avsikt att fiska där snart. Ikväll blir det våtdräkt på och ett besök i gösarnas egna element.


söndag 2 juni 2013

Provfiska risvasen

Idag skedde första provfisket av min grantrio som jag tryckte ner i botten utanför bryggan. Jag metade med mask med min U-utrustning som alltid står riggat för betesfiskmete. Första nappet väntade jag fem sekunder på. En brax på runt kilot. Den följdes upp av fem borrar inom loppet av max 20 min. Bra förstafiske!

Dessutom letade jag mask i säkert en minut innan jag hade tillräckligt för provfisket. Även komposten levererade således!

Vattentemperaturen i Mjörn (mätt på 40 cm) var för övrigt 19+ i Lördags. Svingött!