tisdag 23 juli 2013

Fiska gös i viaredssjön

Var på badplatsen i Sjömarken igår. Kanonsommaren går vidare. Dock var där endast ett fåtal fiskare ute vilket retade mig. Viaredssjön håller på att bli en lekstuga för folk med för dyra båtar i förhållande till sjöns storlek och jag förstår att man inte förlägger sin tid där för att komma till ro med spöt i handen.

Dock är det den här tiden på året ofta en utmärkt sjö att fiska gös i. Förra året fiskade vi utanför lyxvillorna i Sandared med lyckat resultat. Inte illa att få fiska mitt i en inredningstidning!

Skaffa dig ett ekolod. Sänk känsligheten så att du slipper se allt som inte är hårda träffar på fisk eller botten. Sen är det bara att leta efter hård botten där det står fisk och fiska med jigg. Är du noga med detaljer ser du även till att ha "superlina", styvt spö, sylvassa krokar (stingerkrok är ett måste!) och påkopplad koncentration. Hugget från gösen kan vara både försiktigt så du knappt känner det men också stenhårt så att du tappar spöt. Ditt mothugg bör, med undantag från vissa specialsituationer, vara rappt och stenhårt för att lyckas driva in krokarna i gösens hårda mun. Jag gör alltid hårt mothugg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar