tisdag 23 juli 2013

Granar som risvase

På grund av att växtligheten minskat drastiskt i Mjörn gjorde jag i våras en mindre risvase av granar som jag tryckte ner i botten utanför bryggan. Det kallas ibland för en abborrfabrik eftersom abborren gärna lägger sin rom där.

Redan nu har de börjat jaga småfisk som söker skydd vid granarna. Billig och enkel fiskevård!

6 kommentarer:

  1. Tjenare! Ser att du fiskar i viaredssjön ibland. Ska själv göra en tvådagarssatsning där snart. Har du några hotspots för gös du vill dela med dig av? Vet du om det finns sjökort/ djupkarta över sjön? Följ vårat fiske på Amatörfiske! Skit fiske! MVH Tomas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjenna!

      Hot spots har jag inga å tala om. Djupkarta finns en dålig på turistbroshyren som har funnits på wollmars. Jag hade börjat med att reka utanför villorna i Sandared om jag var er. Björvik har jag hört ska dela ut en del på vj. Har inte fått i båten en enda gång i år så kännedomen är för närvarande rätt låg. De gånger vi har fiskat har vi uteslutande, förutom ett pass, hittat enskilda fiskar som vi lurat upp. Ingen storlek.

      Radera
  2. Tackar för svaren! Jag söker vidare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De flesta brukar trolla i v-sjön men jag tror ärligt talat att jiggfiske knäcker det mesta sett till antal den här tiden på året.

      Radera
  3. Var i sjön ligger Björvik?

    SvaraRadera
  4. Öster om björviksudden. Strövområde

    SvaraRadera